Het nieuwe bestuur stelt zich voor!

De zomervakantie is alweer even geleden en we hopen dat je uitgerust en enthousiast bent om deel te nemen aan onze bijeenkomsten! Wij zien er in ieder geval naar uit weer met elkaar in gesprek te gaan!

Graag maken we van de gelegenheid gebruik om de nieuwe bestuursleden aan jullie voor te stellen: Robin Kersbergen (secretaris) en Rik Derksen (evenementen). Na een periode waarin er geen bestuur en dus geen activiteiten van het Thematisch Netwerk waren, is Mirjam Nelisse sinds begin 2021 aangetreden als voorzitter en actief op zoek gegaan naar bestuursleden. Ondertussen zijn er al enkele bijeenkomsten georganiseerd. Met ingang van september 2021 is het bestuur compleet en we stellen ons graag even voor.

Mirjam Nelisse (voorzitter)

Ik werk al 20 jaar als wetenschapper bij TNO en doe onderzoek naar de veiligheid van infrastructuur. Daarnaast ben ik sinds 2015 Provinciale Statenlid voor de VVD in Zuid-Holland en ben op meerdere vlakken actief binnen de VVD. Zoals het fractiebestuur, de kandidaatstellingscommissie in de Hoeksche Waard, de verkiezingsprogrammacommissie van Goeree-Overflakkee. Ook ben ik altijd actief bij campagnes, meest recent voor de Tweede Kamerverkiezingen, waar ik ook kandidaat voor ben. Ik ben trots op onze mooie, liberale club van mensen die houden van Nederland en daar de handen voor uit de mouwen willen steken. Ik zie er naar uit om samen met het bestuur en de leden dit Thematisch Netwerk nieuw leven in te blazen!

Robin Kersbergen (secretaris)

Deze VVD’er van 28 lentes werkt in het dagelijks leven als Junior Advisor bij Capstone Advisory, van waaruit ik projectwerk doe bij grote banken. Alweer bijna 5 jaar geleden werd ik lid van de partij na goede gesprekken met de lokale fractie, mede op basis van mijn belangstelling voor infrastructuur. Sinds 2018 ben ik gemeenteraadslid en vanaf afgelopen zomer heb ik ook het fractievoorzitterschap op mij genomen. Omdat ik mobiliteit een VVD-thema bij uitstek vind, denk ik dat er veel meer uit dit thematisch netwerk te halen is dan tot nu toe is gedaan. In mijn nieuwe rol als secretaris zal ik proberen de communicatie via diverse kanalen in goede banen leiden en de andere bestuursleden te ondersteunen bij de activiteiten en het bestuurswerk.

Rik Derksen (evenementen)

Als 26-jarige loop ik pas 2 jaar mee in het ‘’volwassenmensen’’ leven. Ik werk als expertisemanager Infrastructuur en Ruimte voor VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse werkgeversvereniging. Deze nevenfunctie is mijn eerste officiële rol bij de VVD, al ben ik gedurende mijn studentenperiode altijd politiek actief geweest. Een eigenlijke pré bij de opleiding Bestuurskunde en European Studies die ik gevolgd heb in Nijmegen en in Enschede. Binnen het thematisch netwerk zal ik mij voornamelijk bezig houden met het organiseren van de evenementen. Middels mijn netwerk via mijn werk hoop ik veel leuke bedrijfsbezoeken, sprekers en inhoudelijke gesprekken over mobiliteit en leefomgeving te organiseren.

Omdat het netwerk enige tijd op een laag pitje heeft gestaan, zijn we druk bezig om alles weer op te bouwen. Inmiddels is de eerste nieuwsbrief er uit en staat het eerste evenement gepland op 4 november. Het is onze bedoeling om eens per kwartaal een brede, voor iedereen toegankelijke sessie op locatie te organiseren over afwisselende onderwerpen. Bijvoorbeeld in de Tweede Kamer of op bezoek bij bedrijven. Natuurlijk zullen we in samenspraak met onze volksvertegenwoordigers aanhaken op de actualiteit, maar als leden van het netwerk kunnen jullie de agenda ook helpen bepalen. We horen als bestuur graag jullie behoeften en suggesties qua onderwerp en locaties, stuur een mailtje naar de secretaris als je ideeën hebt!

Vriendelijke groet namens het bestuur,

Mirjam Nelisse
Robin Kersbergen
Rik Derksen